It´s time to say goodbye

Nothing compares
No worries or cares
Regrets and mistakes
They are memories made.
Who would have known
How bittersweet this would taste?


Tack för tiden med dig, en oförglömlig tid med en oförglömlig ponny. Du har lärt mig allt och mycket mer, jag älskar dig!
Walle, nu och för alltid!<3

Dag 3- ryttarstugan

Idag var en lite annorlunda dag. När vi kom så låg gunnar på operationsbordet på ATG så vi hade bara tre hästar hemma. Så vi började med att göra i ordning stona. Alex skrittade på chexie och jag promenerade Anita. Sedan mockade vi och gjorde vatten. Vi tog även ut hugo på gången och borstade av honom samt lindade hans ben. Sedan vid elva kom hovslagaren som skulle sko chexie. Jag och Alex började fixa i outleten med nya idéer och energi. Vid halv ett tog vi en paus för lunch och plockade även ihop lite nya dyon träns som hade kommit. Sedan fortsatte vi med outleten och vid fyra så var de färdigrenoverat och fyllt med nya kläder. Bilder kommer på hur de ser ut nu:) sen tog vi emot en lite hängig gunnar som hade genom gått en lyckad operation! Så packade vi in all kartong som fanns, och de va inte lite, i bussen. Och ja de låter inte som att vi gjort så mycket men de tog en hel del tid med tanke på hur de har sett ut. Yours truly/eliina

Dagens ridpass (tisdag)

Cumelus: red på utebanan ca 30 minuter. Skrittade fram ca 10 min och travade sedan fram på volter och fyrkantsspår. Försökte ställa honom utåt på rakt spår och flyttade honom lite sidvärts ur volterna. Sedan galopperade jag både på volter och på fyrkanten, fortfarande lite seg i vänster sidan men mycket bättre än igår! Sedan jobbade jag med att korta och långa travstegen och även att flytta honom lite med sidvärts, jobbigt tyckte han! Sen red jag ut i spåret i Skritt och trav men tog en liten galopp också, mest för att testa honom, och han var supersnäll! Så han samlade pluspoäng när vi trimmade och fick en guldstjärna för att han skötte sig i skogen!:D yours truly/eliina

Dag 2-ryttarstugan

Ja idag började dagen med att jag sadlade chexie och skrittade henne 20 minuter. Sedan täckade jag henne och Anita och så släppte vi ut dom i hagen. Sedan donade vi i stallet (mockade,sopade och gjorde vatten). Efter det gick vi ut och mockade stonas hage på baksidan (dom fick gå på framsidan idag). Efter det packade vi upp nya träns och hängde upp dom i butiken. När vi var klara tog vi lunch och sen var vi igång med att ta in Hugo och göra iordning honom för ett besök hos veterinären. Tjugo i två slängde vi in honom i bussen och åkte till ATG där han blev röntgad. Fyra var vi tillbaka och slängde ut honom i hagen igen. Sedan började vi röja i outleten som vi får fortsätta med imorgon. Yours truly/eliina

Dag 1 - ryttarstugan

Idag har jag och Alexandra haft första praktikdagen på ryttarstugan i Tolvfors. Dagen började med att vi blev introducerade för hästarna (gunnar, hugo, kexet och anita). Jag började direkt med att borsta och linda gunnar och hugo och alex skrittade en vända på kexet. Sedan släppte vi ut dom i hagarna och mockade och gjorde vatten. Efter de så sopade vi stallet och använde industri dammsugaren för att få bort allt spindelnät i taket. När detta var klart åt vi lunch! Efter lunchen fortsatte vi direkt med att mocka stora hagen brevid ridbanan och sedan städade vi ur deras sadelkammare och skrubb, nå sjukt smutsigt var de och de tog fyra timmar att få de klart! Sedan slutade vi med att plocka in hästarna och täcka av dom samt linda av dom. En superkul dag och vi har fått enormt med beröm av både cristina och gunilla:D yours truly / eliina

Old times


kommer mer bilder nån dag när jag orkar ;D

händelserik helg!

Ja igår hade vi somsagt övernattning på Gävle Fältrittklubb.

Vi började vid femtiden då alla modiga ridskoleelever kom, vi skulle göra våfflor men då kom vi på att våffeljärnen var inlåsta så det blev till att "toasta" våfflorna i toastmaskinerna, lite annorlunda men supergoda!

Sedan fick barnen gå på en tipspromenad runt i spåret och bakom ridhuset där dom skulle svara på olika häst och rid frågor, vinnarna där vara Kajsa-Lisa och Tove!

Sedan byggde vi upp en hidnerbana i ridhuset där bla. Vågplank, mur, ushindret, vattenmattan, slalom och mycket mer var med. Irländsk julafton var även med på ett hörn!

Efter det så ringde Maria som hade glömt sin kvällsfodring så den fixade vi innan vi gick ner till klubbis där barnen hade kurat ihop sig i sovsäckarna och kollade på stallkompisar och bunkrat upp med godis.

Själv satt vi "äldre" på altanen drack kaffe, åt chips och disskuterade allt mellan himmel och jord, och då menar jag ALLT!

Sedan somnade även vi vid tvåtiden.

Klockan halv åtta klev vi upp och det första jag fick göra var att hjälpa Emilia leta efter Gimli som hade slitit sig ur transporten och sedan bråka med honom i över en timme innan han klev på.

Så frukost var en självklarhet efter den morgon aktiviteten och sedan satte jag fart och fixade till både Canóo och Cumelus som var i mina händer idag. Canóo fick en promenad och Cumelus fick röra lite på benen han också :)

Det tog knappt 4 timmar att bli klar med hästarna och när jag va klar så tog jag med mig Hannah till max och käkade en sväng.

Så nu är jag nyduschad och sitter här framför datorn och försöker komma på något vettigt att göra, imorgon blir det praktik på ryttarstugan med bästa Alexandra, så de blir nog tidig kväll för mig ändå!

Ha de bäst!

Dagens ridpass

Canóo: Fick sig en promenad mot Media Markt på ca 30 min. Kajsa-Lisa gjorde oss sällskap på promenaden som blev väldigt blåsig vilket resulterade i en pigg C som såg hjärnspöken öööööverallt!

Cumelus: Skrittade fram i ridhuset, travade lite grann och kände så han inte var stel osv. Skrittade sedan ett varv i spåret. Suuuperdutti häst som inte var de minsta dum eller busig :D


Bild från i vintras på Mig, Walle och Cumelus eller "taxi stor och liten" som vi kallade dom!<3


Övernattning!

Jajamen, det blev en powerwalk i förmiddags eftersom jag sprang en sväng igår och foten sa emot lite grann. 
Men det kändes bra att promenera en timme.

Men nu är allt packat och klart för ikväll då jag, Hannah och Linnea från US ska övernatta i stallet med några modiga ridskoleelever!

Tipspromenad, stafett, våfflor och film står på schemat ikväll och sen får vi se om vi hittar på något annat roligt.

Det enda som känns lite surt är att det är Cruising ikväll och jag hade JÄTTEJÄTTE gärna velat varit där,  men de får vara som de är :)

Vi hörs kanske ikv om jag bloggar på mobilen. Annars höres vi imorgon

favoritbild i repris!

shoooooppping!


*Byxor (bilden, fast beiga) 349;- Vero Moda
*Tröja 149;- Vero Moda


*BH (bilden, fast vit & svart) 99 ;- Lindex
*Trosor (som matchar min turkosa bh ;D ) 59;- Lindex

* Grimma (bilden) 49;- hööks
* Linne 49 ;- hööks


Då var det de här med tid...

Har haft jättedåligt med tid till att blogga några dagar så det har blivit som hastigast i skolan eller via mobilen på bussen någonstans.

Har iallafall haft en suuuperbra start på skolan, känner verkligen att detta år kan bli kul, sista året!!!

Tiden går verkligen fort när man har roligt, mer än det så har jag typ shooopppat i veckan (a), sprungit nästan varje dag, varit en hel del i stallet och umgåtts med alla (nästan) mina vänner.

Och med tanke på vilket slut min helg fick är jag förvånad över att faktiskt vara såhär glad, men de är väll bara positivt, eller? :)


Mot högbo!

Sitter på bussen mot hööks och högbo! Jag och malin ska sätta upp våra flyers med uf så vi får lite sålt! Så denna dag kommer i stort sett spenderas på en buss :) uppdaterar mer när jag kommer hem:) yours truly Elina

Dag 18 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Jag är stolt över att jag och Walle ens har kommit så här långt över huvudtaget.

Att han har musklat på sig och att han mår bra är något jag är suuperstolt över.
Sen har det ju gått som det har gått men något vi aldrig glömmer är Omg1 i div II!

Jag är alltid stolt över lillprinsen!<3

Träning för Erik Berggren på GRS


KÖPKÖPKÖP!

Nu är tröjorna beställda och klara så nu tycker jag att ni ska passa på att beställa en riktigt snygg tisha som du kan rida i eller showa upp dom på tävlingsplatsen eller liknande!

För "moppe"pojkar eller andra så kan ni special beställa en egen logga så kan ni göra det också!

Gå in på hemsidan och kiiika och gilla oss på facebook!
Klicka hääär!

Priiiser
1 för 70 kr
2 för 120 kr

Egen logga 25 kr
Annan färg 15 kr


Ungt företagande!

Jajamen UF är det vi jobbar med just nu och kommer göra hela året.

Tanken med UF är att vi ska lära hos hur det är att driva ett eget företag med försäljningsidé, ekonomi, osv..

Jag, Malin och Johanna driver ett UF där vi ska sälja tröjor med "Hästmotiv", kommer finnas både för dressyrryttaren och hoppryttaren, men även för ponnypappan.

Så kika in på våran hemsida eller facebooksida och beställ så fort tröjorna kommer!!! Vi kommer även sätta upp lappar på GRS, SToRK, HRK och GFRK där man kan beställa våra tröjor!

KLicka in !!!
Hemsidan


Facebooksidan


hur snyggt är inte denna? ;)

Some things will never change


like... I will always care for you...

Dag 17 - Varför får ridning dig att må bra

Ridningen får mig att må bra för det är något jag älskar!

Jag älskar att känna att det är någonting jag kan och någonting jag trivs med. Och det finns så mycket härliga människor inom ridsporten.

Dessutom älskar jag att tävla vare sig det går bra eller inte.

Plus att när man är i stallet kan man koppla bort ALLT precis ALLT och bara må bra ett tag!


jag & världens vackraste Canóo<3


En låt som verkligen beskriver hur jag känner



lyssna på texten...

gårdagens inköp!

Köpte lite småsaker igår :)

* En ny kudde, huuuur skööön som helst, hoppas jag, ska provsova den snart :D
*En ny foundation, då min tog slut snodde jag mammas så då köpte hon en ny åt mig :D
* En ny långärmad tröja att rida i, väärldens skönaste material :)


hittade ingen bild på de andra så :)


Dag 16 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst


*Envis
*Charmig
*Tokig
*Gentleman
*BÄST!<3

Dag 15 - Det här saknar jag


fler sådana här stunder, kan allvarligt inte sluta skratta åt bilden! :D

Fullt ös medvetslös!

Jajamen man kände sig väll inte sådär jättesuperpigg imorse, men jag vaknade iaf upp i min säng med hannah runt tioelva tiden.

Iaf så körde jag ut till valbo och vi tjockade doooonkeeen! Har nog aldrig suttit så fint med hamburgare lär jag säga.

Så gick vi till stallet i regnet och sen stod vi tvåtre timmar som ringmaster och hjälpte ridskoleryttarna på framridningen.

sen så hjälpte jag hannah med meya och så avslutade vi med att ta en promenad med Meya och Cumelus i ridhuset!

Nu sitter jag här nybastad med en godispåse och har inte planer på att göra något alls ikv..


Cumelus<3

Hannah och Meya


Dag 14 - En bild på stallet

Har faktiskt ingen bild på självaste stallet utanpå men ni kan få en liten bild på lektionshästgången ;)



Det ekar över hela staden


The good and the bad times, we´ve been trough them all
But you make me rise when I fall!<3

Dag 13 - Mina drömmar

Alla har vi olika drömmar och dom ändras ju hela tiden.

Men just nu är väll min dröm att skaffa en bra storhäst som jag kan utvecklas med och hoppa minst 1.20 på.
Det skulle ju vara kul att hoppa 1.30 eller 1.40 på första hästen också men det är absolut inget krav.

Men mitt långsiktiga mål är ju självklart att hoppa 1.50 och slå igenom i hoppvärlden.

Sen hur det går och om drömmen kommer ändras kan jag inte säga något om.. Men ah det är det jag vill med min ridning och det jag alltid har drömt om!


when nothing goes right, go left!



Dag 12 - Mitt bästa häst minne

Oj de va svårt.. Men ett av dom bästa kan jag berätta om.

Detta var första omgången med Div II i ponnyhoppningen.
Vi skulle rida om platserna och med tanke på att Walle inte hade varit så snäll på senaste så gick jag in i förklassen och siktade på en välplanerad och felfri runda.
Vi fick ett stopp på sista i grunden men jag var väldigt nöjd ändå.

När jag red ut så sa Tina; släng in honom i boxen ett tag, du är med i laget!

jag tror aldrig att mitt hjärta har slagit så hårt som när hon sa det, helt övrlycklig var jag!

Så var det dags för mig att rida in på banan, Maja hade blivit utesluten och jag var första D-ponny ut.
Jag trodde helt allvarligt att nu svimmar jag, mina ben skakade och Walle var helt skogstokig.

Efter startsignalen kommer jag inte ihåg så mycket, det enda jag tänkte va " Nu jävlar hoppar du!"
Efter 8 hinder och med bara ett hinder kvar så glömde jag vägen...
Walle bjöd på hindret framför och bytte galopp, jag tog hårt i högertygeln och han föll i i korsgalopp samtidigt som han han gjorde en tvär sväng emot sista hindret som var två galoppsprång bort.

I sista sekund bytte han galopp, rätade upp sig och jag såg den enorma oxern komma emot oss men det fanns bara en sak i mitt huvud och det var att vi skulle över.

Då hör jag jubel och applåder på läktarna och speakern utropar "En felfri runda av Elina och Walle och det ger Gävle Fältrittklubb deras första felfria ekipage!"

Efter det var jag så lycklig så jag grät när jag red ut! Tyvär slutade laget på 4 fel men vi tog en 3e placering pga. att jag och Walle var 7 sekunder snabbare än övriga startfältet.

Den dagen lever jag fortfarande på!


Världens bästa Walle!<3

Myyyyysdag med bästa!<3

Godmorgo eller ja, god eftermiddag som säkert några skulle påpeka.

Vaknade upp hos Malin vid elva tiden, eller ja Jimpa ringde och väckte oss!

Så de blev att klä på sig och gå upp på övervåningen där vi åt potatisgratäng och kött till "brunch", heheh (a)

Så kom malins mormor och farmor så det blev en kopp kaffe med dom innan vi gick ner och diskade alla våra glas, tallrikar osv. som har legat där ett bra tag. TEAMWORK på hög nivå! ;)

Så nu har vi tjockat en paj också (a).

Snart drar vi ut till pållarna för att longera Leo lite på inspänning:)

Sedan så ska vi till söderfors och kasta lite skit med Rut-inger och så ska vi köpa godis,läsk, popcorn, u name it ;) och bara tokmysa till en tokmysig film! <3



våra myyysoutfits ;)

Dag 11 - Såhär ser det ut bland mina hästgrejer

Oj.. Nu blev det svårt..

Har ett skåp i baracken där mina vardagsridkläder, stövlar, hjälmar, sporrar, nummerlappar, kavaj och lite annat ligger.

Sedan har jag ett skåp i silagerummet där alla täcken, benlindor, lädergrimmor, träns, bett, ludd osv. ligger Gaaaanska proppfullt skåp kan jag säga ;)

Sedan har jag ett skåp vid Walles box där matburkarna är och även vårt "stallapotek" som innehåller en massa salvor, sax, paddar, jodopax m.m

Förutom det så har jag sadel och vardagliga tränset som hänger inne i sadelkammaren med ryktlådan.

Har tyvär inga bilder på hur de ser ut ;/

When I was young my mama told me we we´re almost superstars

Jajamen typ så känner jag mig!

Har målat ca 5-6 timmar i stallet, skrivit protokoll som försvann när datorn flippa ur, skrivit om protokoll... Duschat, ätit, rensat bland allt skit, letat efter mitt förarbevis för terränghjuling som måste in NU!!!! Ja herregud..

ni får lite bilder ist ;)


Dag 10 - Min favoritplats i stallet

Just nu är det där Walle är och det är såklart betet!

Picasso The Man

Min lillprins<3

<3

Hilton P

Corsberg

Snälla bli min igen



INTERNET!!!!!!

Nu funkar vårat internet igen så nu ska jag ge mig fan på att uppdatera ordentligt!!!!

Börjar på dirren tror ja, ska ladda över alla bilder jag knäppt under dessa datorlösa dagar så får ni se ;)
Under tiden får ni underhålla er med att lyssna på min och malins låt som alltid lyckas spelas vid fel tillfällen ;)



Cross I Hofors 14/8

Mästerbilder utav mig, Magnus och Thomas.... Men mest mig ;)






Grattis Thomas till 11:e placeringen i C-finalen och Hampus till 3:e placeringen i A-finalen :)

Mer bilder finns på Facebook!

He said, Baby lets go!



Action på stall Vreten


Lilla Jenny Och Leo

Leon af Tortuna

Jenny III

Malin och Leon

Misstänksam Trubbel

Leon <3


Första Ridturen

Besök hos Farmor


Liite Trim på banan


Ett stort Grattis till Malin som verkar har hittat en Kanonhäst som vi hoppas kommer gå långt!


Leon af Tortuna

Välkommen till Vreten Leon!

Malins supersnygga femåring klev av transporten ute på gården igår vid två tiden och har nästan varit här ett dygn nu.
Hur otroligt lugn och fin som helst!
Fast Lilla Jenny tycker inte om honom... det går nog över snart,kärringfasoner.

Gårdagen bestod av att beundra Leon när han gick i sin nya hage för första gången och när han och Jenny försöktye bli bundisar. Idag ska Malin försöka rida på Leon, ska nog passa på att knäppa kort med systemkameran när hon gör de :)


Malin och Leon af Tortuna

Det finns alltid lite smärta bakom "det är lugnt".


morgonmys med lillajenny!

jajamen så sant som det var sagt!

efter att ha legat i soffan i typ tre timmar drog jag mig ut till stallet, selade på Lilla Jenny (Malins 20åriga shetlandsponny) och körde en sväng. Då hon är gammal och lite ur kondition blev det mest skritt men vi tog en liten galopp också och det är svårt att tro att lilltanten är 20 år!!!

Sen släppte jag ut henne i hagen igen och mockade och fyllde på vatten i boxen åt henne.

Nu sitter jag här och väntar på att dom ska komma hem, liite spänning ligger de i luften måste jag säga :)


sötaste lilla jenny<3

i don't exactly hate you, but if you were on fire and i had water, i'd drink it.

Jag är sååååå ledsen för kääääääz uppdatering men nu är det så att dom där jävla itkillarna inte verkar ha nån jävla aning om vad dom håller på med för mitt internet funkar då fan inte....

Lite dåligt störd blir jag eftersom jag inte kan hålla mig så bra uppdaterad om vad som händer omkring mig nu..., men just nu är jag iallfall hos Malin i Vreten så nu kan jag uppdatera ltie grann :)

Ja vad har hänt sedan sist?  Ridskolehästarna är igångsatta, jag hade riktigt roliga dagar med Picasso The Man, som sista dagen försökte bocka av mig lite snyggt sådär, jag kan ju säga att han misslyckades! ;)

Sedan så håller vi på att sätta igång mitt lilla gullhjärta Cadeau Frene, som också är tokpigg men som inte får bocka och busa ännu..

Walle ska sättas igång sakteligen nu så att vi kommer igång och förhoppningsvis (jag tänker inte förvänta mig för mycket) kan vi starta någon tävling till i år med hyfsat resultat. :)

Just nu för stunden är Malin nere i Borlänge och besiktar en häst som kommer hem om ca 2 1/2 timme om allt står rätt till! Suuuuperspännande!

Nej tar nog och kör jenny en sväng nu ja, lillpluttan har inte vart ute på länge så ska ta en liten lugn sväng :)

en gammal bild på Malin och hennes förra ponny Mr.snowflake som nu är en väldigt framgångsrik dressyrponny tillsammans med sin nya ägare Pernilla :) Klicka in på hennes blogg och läs, en riktig toppentjej!

fick tag på en datuuuur!:D

Sitter hemma hos Malin nu och har fått tag på en dator så jag tänkte passa på att uppdatera lite nu när jag kan ;)

Har inte gjort så mkt denna vecka, typ ridit Picasso varje dag och dragit på mig en jävla träningsvärk då han är så tungriden, men de är kul :)

Tagit hand om Canoonen har jag också gjort och det har varit riktigt kul nu när han är friskförklarad och första gången jag satt på honom va i måndags, buusig var han ! :P

Nej men igår var jag alltså vid bergstäckten och bada med Malin och Eken, sjukt kul var det!
Hoppade från kanske fem meters höjd, jag har blivit en riktig fegis på senare dar!

Sen åkte vi till Bennys då malin var hungrig, förvånad?, och fastnade där ett tag.

Just ja, jag har ju målat! Det får vi inte glömma! SJUUUUKT KUUUL
PUSSEN!


fiiiiinaste Malin <3