Adventures!

Haha, idag har vi stekt på Brämmen, promenerat därifrån till skutskärs centrum. Tagit bussen in till stan och nu ut till Hästisarna innan vi åker och spelar minigolf med s&a :) puss på er!


Brämmen!

Mysdag på Brämmen med min Grek! Och denna gång fick hon mig att bada utan att jag skrek av köldskador, jippie!! Nu lite käk innan vi schteeker vidare!;)

 


Hej trött chey!

Tre timmar kvar till stängning och jag är dötrött! Men men jag kämpar på!


Söndag jaow!

Haft e.m stalltjänst och pysslat med prinsen, som förövrigt hade damp idag! Och nu är det jobb 16:30-01:45 som gäller, jippie!!!!


Fuck, I've missed you biatch!<3

Tokunderbar dag med bästa igår! Mys i stallet och sen partaj och dans på Åby gård! Nu har vi stalltjänst innan jag åker till jobbet. "jag vill ha ett mackobjektiv"!


På promenad

Med Sillen, bästa vän & Chivas! Kör en dagens också!:). Tröja- Pessoa, Ridbyxor- Kingsland, strumpor- Kingsland, skor- HL (och ja de är Ariat kopiorna)


Ojojoj!

Pigg och glad idag, hehe ;). Sjukt kul kväll igår iaf :) tack alla!<3


Kvällsprommis

Med mannen i mitt liv! (den på 4 ben ;)). Otroligt stallklädd eller vad tkr ni?;)


Debut!

Första dagen på stranden iår! Steker i Harnäs med min nya bikini som jag ääälskar!!! Dock va jag tvungen att köra och betala och dessutom bjuda på kaffe och glass för att få med mig mami!


Dressed for success

(detta inlägg skulle publicerats igår)

Skor- HL

strumpor- HV POLO,

ridbyxor- KL,

piké- HV POLO,

hjälm- Charles Owen WC....

 

Silken;

träns- Dyon...

 

Grållan;

Boots- Equiguard,

benskydd bak- Equiguard,

benskydd fram- showmaster,

schabrak- HV POLO,

sadel- hööks,

martingal- Hööks,

träns- CH


Myst i bollan!

Chivas älskade boulongern, det fanns änder att jag, små stigar att undersöka och vatten att bada i (vilket han inte fick)! En helmysig roadtrip :)


Så sant!


Haha å så glömde jag bilden ;)


Sommar!!!!

Inlägget före skulle som vanligt ha publicerats igår!.. Ska iaf ner på stan nu med Chivas och träffa x för en kaffe och mys i bollan :). Bjuder på en outfit;) .......skor-Converse (fejk;)), shorts- perfect jeans, linne- Gina Tricot, väska- glitter, solbrillor- H&M, halsband- Kirsi


Lyxdag!

Ny torv i boxarna, proppfulla höpåsar, rena hagar med nytt vatten, 40 min rykt var inklusive smorda hovar, nogrannt utredda manar och svansar, massvis med gotta och motion i finkläderna :). Jag tror jag skämmer bort dom för mkt ;)


When you need someone to care, I'll be right here!<3

If life gets hard for a while and everything seems grey, remember all the fun you had beacuse you'll be back there some day!<3


Sweet dreams

Sov gott allihopa! // tröttmössorna ;)


Shoppaholic?

Har verkligen storhandlat idag, både åt mig och S! Ska visa er allt sen men just nu bjuder jag på ett par rosa shorts från Gina och ett HV POLO schabrak ;)


Oopsi!(a)


Awesomeness!

Tog sovmorgon till halv elva idag, tog en ganska lång morgonpromenad med Chivas för att sen käka frulle (honungsmelon, mums!)... Sedan betalade jag lite räkningar, gjorde några viktiga telefonsamtal och la mig ute på altanen med C... Haha knäpp hund som hellre vill ligga i solen än i skuggan! Dessutom lyckades båda slumra till en stund i den 28 gradiga värmen, den du Hannah;). Sen blev det ytterligare en ganska lång promenix för Chivas innan jag nu är påväg till stallet :). Ha de bäst ;*


Ön i Hedesunda

Fyfan vad kul jag har haft! Har varit på ön i Hedesunda och dansat hela kvällen/natten, tack Karin för att du drog med mig ut!<3


Vad gör vi? Nu kör vi!

Taggar upp inför jobb 11-20!;)


Uppe med tuppen!

Nu blir det stallmys, morgonpromenad med bägge hästarna och frukostdejt med Tina :)


Tokig kvällspromenad!

Ute å gått 1 timmes kvällspromenad med Chivas, Kells & Tanya :) Stött på en orm och Chivas har hälsat på en padda, haha knäpp hund!... Tog lite bilder på sötnosarna också, dock blev de fail!!! Nu har du bildbevis på hur duktiga dom är tsm Hannah :D.... Chivas är Golden Retriever & Tanya husky/Schäfer korsning


Dagens outfit

Boots- ?, framskydd-?, benlindor- showmaster, schabrak- HV POLO, padd- Medilamb?, sadel- hööks, martingal- hööks, träns- hööks? Skor-Ryttarstugan, chaps- Ryttarstugan, ridbyxor- Whitaker UJ, piké- Gävle FRK, hjälm- Charles Owen WC


True story


Jomen visst!

Jobbat i tre timmar redan, morgontimmarna går så jäkla fort när man börjar tidigt! ... Inlägget som laddades upp nyss skulle givetvis kommit upp igår men men :) Ha de bra gohjärtan!


Godnatt

Snacka om att vara slut.. Dessutom har jag bytt namn på djuren, så hästen heter Chivas och vovven Silken.... What went wrong here?


Hej Hannah

Lite billigare att skriva ett inlägg än att smsa då jag vet att du kikar blogg och fb everyday! Chivas har de kanonbra, promenerar, äter mat (mamma har börjat tappa så jäkla mkt mat på golvet;)) och sover med mig bland fyra duntäcken! Grållan har jag inte hunnit umgåtts med så mkt än men bortskämd lovar jag att hon blir, både av mig och Kells! Vi saknar dig supermkt hjärtat och du får ha de så kul i Grekland! Puss& Kram från Kelly, Elina, Chivas, Grållan och Silken!<3


<3


Söndag!<3

Middagsdukningen kvar innan jag går hem för dagen! S väntar på mig i stallet för kärlek och en 15 min promenad i sällskap med Grållan som ska ridas ut med Kelly :). Imorgon är det kortdag som gäller och sen tar jag ledigt från köket :)


Dålig uppdatering

Jag vet att jag är skitkass på att uppdatera just nu men känns inte som att de finns så mkt att skriva..


Back on track steg 2!

Tjohoo! Nu är vi ett snäpp närmre återställning! S har fått gå i sjukhage idag och vi är just nu på första 15 min promenaden och han är lycklig mitt hjärta! .. We're on the right track baby!<3


Stallet

Åker mot stallet för mys med både Grållan & Silken, tar även med mig Chivas så han får göra nåt roligt :)


Illa

Illa att jag har varit ute med hunden, gett han mat, vilat på soffan och satt mig på bussen till jobbet och klockan är bara tjugo i sju...


veterinärbesök

Vi var som sagt på Mälaren Hästklinik med Silken idag för att han har känts knackig och inte riktigt vart sig själv.
 
Vi började med att longera honom i ridhuset och redan då sa veterinären att han va uppenbart halt..
 
Så vi böjde genom hela hästen och han markerade lågt på alla fyra, därefter bedövade vi höger fram som var värst och provade sedan att böja igen och de var märkbart bättre.
 
Vi bedövade sedan vänster fram och bak och då blev han helt ren.
 
Så vi bestämde oss för att röntga och de visade sig att han har lindriga förändringar i bakhasorna, samt måttliga förändringar i hovled, kotled, kronled i bägge fram...
 
Detta behandlade vi med kortison och prognosen ser väldigt god ut!
 
Det som känns skönt är att jag har fått bekräftat att det inte är mitt fel att han har blivit dålig och dessutom en guldstjärna till mitt hjärta som stod helt stil trots att dom satt 16 nålar i honom  varav två i halsen helt utan brems eller lugnande!
 
Dessutom sa veterinären att han förstod att Silken hade försökt ställa upp för mig ändå trots smärtan då han var en riktig gentleman och ville göra sitt bästa i alla situationer!
 
Så nu har han boxvila i två dagar, ska gå i en sjukhage en vecka samt promeneras i 15 min, sedan ska han få gå i sin vanliga hage och om två veckor är det återbesök
 
Håll tummarna för oss nu!
 
förändring i kotled (bild från google)

Chivas Q

Sitter och väntar på att Chivas ska komma hit nu :). För er som inte vet är Chivas Hannahs hund som ska bo hos oss en vecka när Hannah åker till Grekland :).


Mälaren Hästklinik

Nu vet ni vart jag har spenderat min dag.... Det var iallafall värre än vi förväntat oss (läs meningen igen ni som tyckte att jag skulle avvakta!)... Men det går att fixa och de ska vi göra! Skriver mer när jag kommer hem!


Ridhuset.se

Blev ridhuset för bägge buspojkarna idag! silken fick promenera/ träna ledarskap (han kan ju!) och Cumpa fick gå dressyr, duktig kille!:)


En tanke

När vi har gjort någonting bra, ställt upp för någon eller liknande vill vi alltid ha cred och beröm för det vi gör. Tex. Om du har städat huset/rummet får du ett tack och i vissa fall en slant, eller om du har varit hund/katt/hästvakt kanske du får en present eller blommor osv. En häst nöjer sig oftast med en klapp på halsen eller en morot, och ändå är vi så dåliga på att berömma våra hästar.. Jag är en person som tackar för allt, och då menar jag ALLT! Jag är också väldigt noga med att beröma hästarna jag sitter på eller pysslar med, är det från marken kan de va en godis eller puss på mulen medans om jag rider kan det vara ett uppmuntrande "duktig kille" eller "helt rätt" och en klapp på halsen! Jag säger inte att ingen berömmer sina hästar men jag ser många som inte gör det, speciellt på tävlingar, både lokalt och nationellt! Bilden är från helgen efter jag ridit över mållinjen i en kass runda och tårar i ögonen då jag kände på mig att något inte stämde men S ställde upp för mig ändå!<3


Godmorgon tröttmössor!

Själv har man jobbat sen klockan sex, bara 4 h kvar, tjohooo!!


Skrotis<3

Har promenerat och betat 1h med Skrotis idag, och ja Silken har fått ett nytt smeknamn :) Sedan red jag Cumelus också, kanonfin va han (bilder kmr) :) Nu är det dags att sova, natti!<3


Ridabstinens!

Blir tokig! Det har gått 2 dagar och jag har världens ridabstinens... Så om någon vill låna ut sin häst så är de bara att säga till :)


PW & kvalitetstid

Har myst med världens underbaraste S nu på kvällen, blev en rykt på 40 min och sedan en promenad i sällskap med Kelly & Mr. De Niro (Dennis) som slutade i en PW på hemvägen!


Drar ett streck över dagen

Och hoppas på det bästa! Har iallafall världens underbaraste häst som ställer upp trots att han inte är helt 100!<3 Nu väntar lite vila och ett tlfnsamtal till veterinären på måndag så ska vi se till att ta reda på vad de är som är tokigt med min fina kille! Nu blir det lite party anyway, woop woop!


Mot Hofors!


Mys<3


Vilar på maten

Mätt som ett svin efter middag hos farmor! Nu vilar vi lite på altanen innan vi far ner på stan :)


Packlista!

Tänkte dra lite vad jag brukar ha med mig när jag åker på tävling, de kanske kan hjälpa er lite ;)
 
Hästen:
*Transportskydd
*Transporttäcke (ofta av ett tunt material som också kan suga upp svett)
* Lädergrimma
 
*Träns + Nr.lapp
*Martingal/förbygel
*Sadel + sadelgjord
*Schabrak + luva
*Benskydd + ev.boots (om tävlingen går på gräs och hästen är broddad)
 
*Borstar+ hovkrats
*regntäcke/ländtäcke (om dåligt eller kallt väder)
*Vatten
*Hö
*Lusern (ev.betfor)
*hinkar
*svamp (om hästen är väldigt svettig efteråt eller om de är riktigt varmt)
*första hjälpen (jodopax, bomull, flexlinda osv.)
*Pass
 
 
jag:
*Vita ridbyxor
*stövelstrumpor
*Skjorta
*Skärp
*Stövlar
*hjälm
*Handskar
*kavaj
*säkerhetsväst (ett måste tills du fyllt 18)
*sporrar /spö
 
 
Kom ihåg att ta med dig kläder efter väder, både till dig och hästen! Och se även till att båda äter och dricker ordentligt under tävlingsdagen, lycka till!
 
 

Cant sleep

Tusentals tankar snurrar i mitt huvud just nu, lite frisk luft kke hjälper... Bjuder på en bild på min fina från idag så länge! Foto: Hannah Engman


1 mil PW, check!


Usch & fy

Nu har det regnat och äskat hela dagen! De har regnat in i stallet, de har blixtrat i lamporna och skakat i hela stallet, precis vad vi önskat, eller? Nu ska jag bara massera bogarna på min herre och sen vara hurtig och PWa in till stan :) puss på er!


Åsiktinlägg, att vara för hård mot hästen?!

Något jag har lagt märke till mycket på senaste är att det pratas mycket om att folk är för hårda mot sina hästar och i vissa fall vanvårdar dem.
 
Att vara för hård mot sin häst kan handla om att spöa upp den (t.ex. vid ridning), rida på för skarpa bett eller sporrar, lämna den utan mat eller vatten eller t.ex. strunta i att sko den.
 
Många av er har kanske sett ponnyryttarna som sitter och ryter runt precis hela banan och tippar dom med spön samtidigt som dom sitter och drar dem i munnen med ett pessoa/ babypelham?
 
Sen har vi de extrema fallen som Tennesse Walking Horse, vilket jag är helt emot, detta är djurplågeri så in i bomben!!
 
Och de som t.ex. låter hästarnas hovar bli uppå 40-50cm långa, detta är inte okej!
 
Visst vissa kanske skakar på huvudet och tänker att "Jag kan ändå inte göra någonting åt det" eller "de drabbar ju ändå inte mig eller min häst"
 
Men media har fått nys på de här och det visas både i tv och i tidningar,och vill verkligen vi inom ridsporten att detta ska vara vårt ansikte utåt?
 
Det vill då inte jag!
 
Och till dom som känner folk som behandlar sina hästar för hårt, våga säg ifrån! Tänk på de yngre som kan få syn på detta, dom gör vad dom ser, och vill väl ändå inte att detta ska fortsätta?!
 
Så sätt ner foten och säg ifrån, vi vill ha ett bra ansikte utåt och välmående hästar, right?!

Laddad.nu

Satt precis och kollade startlistorna till Hofors på lördag! 1m- 41 startande och jag&S har startnr 19 1.10- 29 startande och jag&S har startnr 3 Tagga!!!! :D


Regn,regn och ännu mer regn!

Fyfan vilket väder de har varit nu på förmiddagen, men de börjar lätta upp nu så tar och åker ut till stallet en sväng :)


Bildbomb från Vreten


Blogg& motion

Har suttit och skrivit tidsinställda sen jag kom hem! Nu har jag dragit på mig träninsbrallerna, nikeskorna och kl-västen och är på långpromenad med Kelly! Ha de bäst gobitar!


Slut för idag!

Femtimmars passet gick fort som tusan! Jippie!!:D


Tjobre!

Godmorgon vänner! Har fixat stallet och tänkte rida ut en sväng på S nu innan jag åker till jobbet! Kör en dagens outfit i brist på annat Hjälm-Charles Owen WC Piké- Gävle FRK Ridbyxor- Whitaker union jack Strumpor- CRW Skor-Ryttarstugan Puss på er ;*


Min bästa vän!<3

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2112205/images/2012/pic_4ffae5d5e087c35e53000044.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2112205/images/2012/pic_4ffae5d69606ee1e990000c4.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2112205/images/2012/pic_4ffae5d89606ee1e9c0000be.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2112205/images/2012/pic_4ffae5d8ddf2b3428a0000bf.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2112205/images/2012/pic_4ffae5d9e087c350080000c0.jpg" class="image">


Leeedig!

Ledig idag och därför blev de sovmorgon, lyxfrukost (dock nyttig!) och några koppar kaffe! Nu bär de av mot S som ska longeras lite idag :) Sen får vi se vad som händer ;) I love you, and I dont care what everyone thinks about that!<3


Håll er undan;)

För jag sitter bakom ratten;€


You're My everything!<3


Bildbomb studenten 2012


Bildbomb Söderhamns Hästsportklubb 1m&1.10


we´re going up-up-up!

Sådärja fått i mig lite mat och har musiken på högsta volym för att vakna till lite, fixat lite tidsinställda bildbomber från SHK´s tävling i Tisdags, vår fotografering idag, studenten och vår "semester" hos Malin :)
 
Har lite ide torka så ni får gärna slänga in en kommentar så jag vet vad jag ska skriva om ;)
 
Bjuder på ett smakprov ;)

Sommar<3

har verkligen haft sommarkänsla dessa två dagar! Gått i linne och shorts, ätit jordgubbar, kikat när "bananen" meckade med bilen, blivit fotograferad i klänning, ja de är fan sommar :D Nu hem och äta samt ta en powernap för sen vankas jobb 17-03, kom och ät;)

Lever min dröm!

ledig idag och har tillbringat den med min svarta stjärna!<3 Första gången på nästan 1 månad som han går ordentlig dressyr i ridhuset och WOW vilken häst jag har! Helt underbar att sitta på! Dessutom fick han fina ord av Cia som tyckte att han hade blivit fin i kroppen och såg så tillfreds ut (tillfreds=glad, trivs med arbetet, harmonisk) , känns otroligt bra att få höra det av en såpass duktig ryttare/tränare!

My best friend!<3

Sådärja, jobbat klart nu... Motorn kokade i andersberg påväg ut till Vreten... detta händer verkligen bara mig!
 
Har iallafall ätit mat och dricker nu kaffe med Anna-Carin, ska snart ut och mocka, fixa vatten & mat åt alla 3 odjuren i stallet och rida, packa, putsa, fläta och duscha min finaste S... som ska tävla imorgon!!!!
 
Längesen nu ju.. taggataggatagga!!!
 
 
Tävlingsminnen!<3

Oopsi!

har inte bloggar på tre dagar nu men har jobbat nonstop, 9-17 i torsdags, 17-03 i fredags, 07-17 igår och 07-17 idag så har försökt att sova dom timmar jag har varit ledig! Men jag jobbar idag och imorgon sen är jag ledig några dagar så då lovar jag uppdatering!:) Ska till S idag och trimma, ska försöka fjäska till mig någon som kan knäppa lite pics :) Och på tävlingsfronten är de söderhamn 1m&1.10 på tisdag och Hofors v.28 1m& 110 som väntar, funderar också på Avesta 1.10&1.15 men har inte bestämt mig än :) Puss!